Tijd om er eens tussenuit te gaan, te ontspannen, nieuwe culturen te ontdekken of te gaan shoppen? Dan is het tijd voor een citytrip! Verschillende tour operators bieden een ruim aanbod aan bestemmingen en hotels.

Voor elk budget is er wel een type hotel: een stadshotel met een centrale ligging, een budgethotel dat wat buiten het centrum gelegen is, een charme- of boutiquehotel voor een romantisch weekendje weg met 2 of klinkt een prestige hotel met Grand Luxe u beter in de oren? Je kan op voorhand (en vaak goedkoper dan ter plaatse) excursies boeken, toegangstickets voor verschillende musea, een musical of avondspektakel of jouw ticket voor de metro. Een leuke manier om een nieuwe stad te leren kennen, is een rondrit met de hop-on, hop-off bus. Met jouw ticket kan je uitstappen waar je wil om later de reis met de bus verder te zetten.

De meeste steden hebben ook heel wat te bieden op kindermaat: bekende monumenten, een dierentuin of een aquarium, een boottocht, musea op hun niveau (zoals een wassenbeeldenmuseum) zoals in Lissabon of in Londen. Athene, Praag en Rome zijn dé bestemmingen voor cultuurliefhebbers. De meest romantische plekjes kan je terugvinden in Venetië, Parijs of Brugge. Tieners zullen een bezoek aan New York of Berlijn zeker kunnen smaken.