website created by screaming SiLENCE
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Historiek

Het bedrijf kan terugblikken op meer dan een halve eeuw autocartoerisme. Het werd in 1957 opgericht door Oscar Bracke die al een taxibedrijf runde. Hij ging van start met één autocar en aanvankelijk bleven de activiteiten beperkt. Vrij snel kwam er een tweede autocar bij en in de daaropvolgende jaren evolueerde het wagenpark tot 7 autocars. Naast het schoolvervoer en het vervoer voor verenigingen werd nu ook aan nationaal en internationaal toerisme gedaan. Vooral zijn jaarlijkse reis naar Lourdes met een volle bezetting, was zijn grote trots!

In 1975 overleed hij plotseling en werd de zaak door zijn zonen voortgezet. Het wagenpark werd volledig uitgebreid en vernieuwd. Om deze groei op te vangen, werd er geïnvesteerd in een nieuwe standplaats en werkplaats, zodat het onderhoud van de autocars nu ook geheel in eigen handen kwam en de kwaliteit alsmaar verbeterde. Nog meer dromen gingen in vervulling toen in 1980 het eerste reiskantoor werd geopend in het huis van José. Er werd besloten de eenmanszaak om te vormen tot een BVBA met José en Philippe als zaakvoerders.

 

Ook begin de jaren 90 stond de tijd niet stil bij Begonia Reizen. Het aantal autocars steeg tot zeventien en het aantal reiskantoren tot vier. Maar nog lijkt er geen einde te komen aan de vooruitgang: in 2002 wordt Begonia Tours opgericht, onze eigen touroperator. Dit was jammer genoeg de laatste realisatie van José Bracke voor hij in 2004 overleed.

Vandaag is Begonia Reizen een eigentijdse en dynamische KMO die wordt geleid door Philippe Bracke en Chris Bogaert (weduwe van José Bracke). Nog steeds wordt het leveren van service en kwaliteit hoog in het vaandel gedragen.

Ondertussen wordt de opvolging door de derde generatie grondig voorbereid. Hun liefde voor het autocartoerisme biedt grote toekomstperspectieven. Begonia Reizen blijft dus een onvervalst familiebedrijf!